MENU
×

Netwerk Opbouw  & Persoonlijke Toekomst Planning  (PTP)

Het netwerk opbouwen door praktisch met vragen aan de slag te gaan.

Ik begin bij de meest directe vraag van dit moment. “Wat wilt u / wil jij het liefste nu bereiken?”

  • We gaan aan het werk door middel van concrete stappen met een duidelijk doel. Dit geeft nieuwe energie.
  • Nieuwe mensen komen in beeld. Zij dragen bij vanuit hun eigen kunde en enthousiasme. Juist in het sociaal netwerk om iemand heen ligt een groot deel van de beschikbare kracht.
  • Iedere bijeenkomst beoordeelt de groep hoe ver zij gekomen is en wat de meest praktische volgende stappen zijn. Dit plan is een actieplan. Door ook hier tekeningen en duidelijke communicatie in te zetten wordt snel helder wat de volgende stappen zijn.

De visueel ondersteunde communicatie houdt het proces overzichtelijk voor alle betrokkenen, ongeacht hoe vaardig iemand is in spreek- en schrijftaal.

PTP

Waar nodig kan ik ook een meer gestructureerde vorm inzetten: een Persoonlijke Toekomst Planning. Binnen deze strategische manier van werken leiden in de praktijk bewezen gespreksthema's naar praktische antwoorden. Bij het bouwen aan het netwerk staan de begaafdheden, het persoonlijk perspectief en de wensen van de persoon met het plan centraal.

Een belangrijke theorie die ondersteunend werkt is Sociale Rol Versterking / Social Role Valorisation. Deze manier van kijken zet ik in om samen met de persoon en de groep nieuwe praktische mogelijkheden te vinden.  

Een van de mogelijkheden is het geven van een cursus Persoonlijke Toekomst Planning. Ik ben docent voor deze strategische manier van werken. 

Moeilijk te begrijpen gedrag.

Ik heb ruime ervaring als consulent voor moeilijk of risicovol gedrag. Wanneer dit speelt is het een belangrijk onderwerp om aandacht aan te geven. Het doel is weer te gaan verstaan wat iemand duidelijk probeert te maken door haar of zijn gedrag. Met respect voor de beleving van alle betrokkenen werk ik samen met hen, waar dit nodig is, toe naar veiligheid, duidelijkheid en een nieuw perspectief. In die volgorde.

Er zijn vaak meer mogelijkheden dan gedacht. Neem contact op om ze ook in uw situatie te vinden.